Over mij

Even voorstellen

Sinds 2008 werkzaam als diëtist in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waar ik patiënten met verschillende ziektebeelden begeleid, maar voornamelijk patiënten met hart- en vaatziekten en patiënten na hartoperaties. Door mijn werk heb ik ruime ervaring met bijvoorbeeld aansterken na een operatie, het verlagen van het cholesterol of de bloeddruk.

Gezonde voeding is voor mij heel belangrijk, zelf probeer ik zoveel mogelijk gezond te eten en genoeg te sporten.  Het overbrengen van kennis en praktische tips aan mensen geeft mij veel voldoening. Mijn missie is anderen helpen met voeding.  Ik gebruik zo veel mogelijk vegetarische voeding omdat dit goed is voor de planeet. Belangrijk vind ik dat het eten gezond en lekker is en niet saai en eentonig, want dan is het voor niemand vol te houden. Ook wanneer je vanwege ziekte of klachten bepaalde voeding niet meer kan eten, blijft genieten belangrijk.

Jacobien Hiemstra - Voeding optimaal

Jacobien Hiemstra, diëtist en stressoloog

Daarnaast heb ik speciale interesse in voeding tijdens zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Deze interesse is aangewakkerd toen ik zelf moeder werd en ik merkte dat mijn gezondheid wel wat extra ondersteuning kon gebruiken. Ik heb me toen verdiept in de voedingsbehoefte van de moeder tijdens zwangerschap en borstvoedingsperiode. Vaak wordt er weinig extra aandacht besteed aan de voeding van de moeder en wordt er geadviseerd om “normaal” of “wat meer” te eten, terwijl bepaalde vitamines en mineralen van cruciaal belang zijn. 

En of het lot ermee speelt heb ik een dochter met diabetes type 1. Het gaat goed met haar, mocht je het je afvragen. Het koolhydraten tellen en afstemmen van de voeding op de diabetes gaat mij goed af, dankzij mijn beroep als diëtist. Graag help ik ook andere ouders van kinderen met diabetes type 1 of (jong)volwassen met diabetes. Hierbij geldt ook dat genieten van de voeding nog steeds mogelijk moet zijn.

Als diëtist ben je nooit uitgeleerd. Naast mijn diploma “Voeding & Diëtetiek” van de Hogeschool Groningen heb ik inmiddels al verschillende scholingen en symposia gevolgd. Nascholing heb ik gevolgd op het gebied van:
KP-logo
KP-nummer: 89904619989